V torek, 19. 5. 2015, so se starši, učenci in učiteljice prvega razreda odpravili na pohod v okolico Ormoža. Kolona pohodnikov je bila zelo dolga, saj je bilo v njej kar 120 udeležencev. Krajši del poti je potekal po pločniku, nadaljevanje pa je bilo po kolovozih in gozdnih poteh.

Ob prihodu v gozd so učenci opazili sličico mošnjička, pritrjeno na drevo. Spraševali so se, le kaj to pomeni. Dokaj hitro so ugotovili, da mošnjički pomenijo neke vrste oznake in radovednost je postala izredno velika, zelo jih je zanimalo, kaj bo sledilo. Pot se je kar vila skozi gozd in sličic je bilo vedno več, dokler niso naleteli na veliko sliko z napisom: NAJDI ME. Začela se je akcija iskanja zaklada, in ko so ga našli, še ugibanje – le kaj je v njem. Veselje je bilo zelo veliko, ko se je izkazalo, da so zaklad bomboni, ki so jih vsi udeleženci z veseljem pojedli.

Sledila je še malica iz nahrbtnika in vrnitev nazaj do šole. Ob prihodu na šolsko zelenico so učenci ugotovili, da je bila pot izredno kratka in zanimiva. V nadaljevanju pa so že prepričevali starše, da zmorejo pot še do sladoledarja in veliko se jih je odpravilo še tja ter tako posladilo zaključek dneva.

Učenci so po pohodu povedali:

Všeč mi je bilo, ko smo hodili po gozdu.

Nekdo je na drevesa nastavil slike vreče in na koncu je Rene našel zaklad.

Dobili in pojedli smo bombone.

Bilo je lepo, saj smo se družili s sošolci.

Bilo me je strah, saj so mi govorili, da je v grmovju kača.

Ata je bil vesel druženja z ostalimi starši.

Babica je šla, takoj ko smo prišli domov, ležat.