Spet je tu pomlad in naš prvi planinski izlet. Tokrat smo se v nedeljo, 3. 4. 2016, odpravili na Boč skupaj z ostalimi ormoškimi planinci. Naše potovanje je potekalo z vlakom, kar da izletu še dodaten čar.

V Poljčanah smo izstopili z vlaka in se podali proti Boču. Za vzpon smo izbrali pot čez Balunjačo. Ob poti smo pokukali kar v nekaj jam in preverjali, ali zmaj iz legende še živi pod Bočem. Videli ga nismo, ampak to ne pomeni, da ga ni. Na vrhu Boča stoji razgledni stolp, in ko smo se povzpeli nanj, so nekateri osvojili svojega prvega tisočaka, saj smo na vrhu stolpa 1000 metrov nad morjem.

Po spustu z vrha smo se najprej v planinskem domu še okrepčali, si nekateri ogledali cerkvico svetega Martina in se nato napotili proti rastišču zaščitene velikonočnice. Nekaj cvetkov smo še videli, čeprav je večinoma že odcvetela. Za spust proti Poljčanam smo izbrali pot čez Babo in bili kar naenkrat v dolini. Sledila je le še vožnja proti Ormožu, kjer smo vsak po svoje obiskali še sladoledarja, ki je ponovno odprl svojo prodajalno.

Mentorica: Stanka Hebar

IMG_0015 IMG_0047 IMG_0062 IMG_0064