Ali iz mačka res lahko zraste drevo?

 
Tako vprašanje si je zastavila tudi mladinska pisateljica Nataša Konc Lorenzutti v eni izmed zgodb v knjigi z naslovom Kakšno drevo zraste iz mačka. Bila je naša gostja ob zaključku bralne značke 31. maja. Avtorica je tudi profesorica na umetniški gimnaziji v Novi Gorici, napisala pa je tudi nekaj scenarijev za otroški in mladinski program TV Slovenije.
Njeno knjigo Avtobus ob treh so dobili sedmošolci, saj je bila v letošnjem letu v projektu Rastem s knjigo, prav tako pa tudi pri tekmovanju iz slovenščine za Cankarjevo tekmovanje.
To je le ena izmed njenih enaidvajsetih knjig, koliko jih je napisala do sedaj. V pogovoru z našimi mladimi bralci, katerim so se pridružili tudi učenci iz osnovne šole Stanka Vraza, je povedala marsikaj zanimivega. Opazovanje in poslušanje je zagotovo zelo pomembno, saj drobni vsakdanji dogodki nudijo pravcati izvir navdiha za ustvarjanje.
Zakaj ravno naslov Avtobus ob treh? Bo sledilo nadaljevanje le-te? Kako dolgo nastaja zgodba? Je pisati knjigo zahtevno delo? Zakaj je omenjena bolezen rak v  mladinskem romanu? Kdaj se je začelo vaše ustvarjanje?
Ta in še veliko drugih vprašanj so mladi bralci namenili pisateljici, ki jim je iskreno odgovarjala tudi z doživljaji iz lastnega življenja. Povedala in prebrala  jim je tudi zgodbice in krajše odlomke iz svojih del, zastavila zanimive uganke in zapela pesmi.
Predvsem pa je otrokom položila na srce, da branje bogati človeka in ga uči, da misli s svojo glavo in tako spreminja svet.