S planinskim krožkom smo se v soboto, 12. 10. 2019, podali na Uršljo goro. Nabralo se nas je kar 90 udeležencev in zato smo se na pot podali z dvema avtobusoma. Med vožnjo smo se, kot je že običajno, zabavali s kvizom in se seznanili z nekaj zgodovinskimi podatki in osebami.
Po kilometrih pot do Uršlje gore sploh ni dolga, vendar je časovno zneslo vseeno 3 ure. Z vožnjo smo zaključili pri koči na Naravskih ledinah in se takoj zagrizli v strmino, ki nekako ni popustila vse do vrha. Med potjo smo si ogledali stopinjo in odtis kolen svete Uršule. Po izročilu je treba dati noge v njeno stopinjo in te ne bodo nikoli bolele. Seveda smo navedeno preizkusili, kako pa bo z bolečinami, bomo pa še izvedeli. Po dve urni hoji smo prispeli na vrh, kjer smo zaradi prekrasnega dneva porabili veliko časa za razgledovanje, saj je pogled segel vse do Triglava. Sledilo je okrepčilo v koči in zabava okrog nje ter nato povratek nazaj do Naravskih ledin. V koči na Naravskih ledinah smo se za zaključek posladkali še s sladoledom in se podali domov.
Pot domov je hitro minila in kar nekako nam je bilo žal, da prihaja zima, ki nam bo za nekaj časa otežila poti v gore. Zvečer ob osmih smo se podali vsak proti svojemu domu, polni lepih slik dneva, ki smo ga skupaj preživeli.
 
Stanka Hebar, prof.