23. 3. – 25. 3. 2022

3. dan

Zadnji dan šole v naravi aktivno preživljamo na prostem: streljamo z lokom, se preizkušamo v orientaciji, se učimo rokovati s kompasom, spoznavamo naprave za merjenje temperature zraka, hitrosti in smeri zraka in zračnega tlaka. Po kosilu se bomo polni vtisov in nepozabnih doživetij odpravili proti domu.


2. dan

Po zajtrku so sledile različne aktivnosti. Učenci b oddelka smo se naučili veliko koristnih informacij o orientaciji v naravi. Spoznali smo tudi kompas in njegovo delovanje. Nato smo se s kompasi odpravili na teren, kjer smo po učiteljevih navodilih določali strani neba. Sledil je še orientacijski pohod. Dobili smo napisana navodila, katerim smo morali slediti, da so nas pripeljala do cilja.

Učenci a oddelka smo se razdelili v 2 skupini. Prva skupina se je preizkusila v lokostrelstvu. Streljanje z lokom zahteva veliko natančnosti in spretnosti, ki smo jih pridobili z veliko vaje. Druga skupina pa se je ukvarjala z vremenoslovjem. Spoznali smo različna vremenska stanja, iz naravnega materiala smo ustvarjali vremenske znake, merili smo hitrost in smer vetra, zračni tlak in temperaturo zraka. S pomočjo kompasa smo določali strani neba. 

Po kosilu smo se odpravili na kmetijo, kjer smo si ogledali domače živali. Nato nas je pot peljala v gozd, ki se nahaja ob meji z Avstrijo.   

Preizkusili smo se tudi v izdelovanju igrače iz naravnih materialov. Po večerji pa je sledil kviz ter priprava presenečenja za materinski dan. 


  1. dan

Po večerji smo se odpravili na sprehod z lučkami. Okolica doma Škorpijon v temi izgleda čisto drugače. Sprehod smo popestrili z opazovanjem zvezd. 

V bližnjem gozdu smo se pogovarjali o preživetju v naravi in po skupinah izdelovali bivake. Igrali smo se tudi skupinske igre – team building, v katerih smo urili strpnost, medsebojno pomoč in podporo.