V sredo, 7. januarja 2015, smo si ogledali operno predstavo Čarobna piščal. Ogledali smo si jo v skrajšani verziji, saj je v originalu dolga 2 uri in 45 minut. Glasbo zanjo je ustvaril Wolfgang Amadeus Mozart in je eno njegovih najveličastnejših del. Libreto je napisal Emanuel Schikaneder. Predstava je bila prevedena z nadnapisi, saj je v originalu napisana v nemščini.

V predstavi so nastopali Papageno, ki je pomagal plemiču priti do svoje princese, princ Tamino, princesa Pamina, Kraljica noči, Sarastro, Papagena, tri dame ter trije dečki.

Zgodba se je začela, ko je Tamino spoznal Papagena. Tri dame so Taminu pokazale sliko Pamine, hčerko Kraljice noči, ter ga prosile, naj jo reši pred zlobnim Sarastrom. Dame  so dale Taminu čarobno piščal ter Papagenu čarobne zvončke za zaščito. Papageno je Pamino našel in skupaj sta se odpravila iskat Tamina.  Ko je Tamino zaigral na piščal, sta našla pot do njega. Sarastrovi vojaki so ju našli ter jih odpeljali k vladarju. Tamino in Papageno sta morala prestati preizkušnjo molčanja. Po prestanih preizkušnjah sta bila Tamino in Pamina srečno zaljubljena in skupaj, Papagenu pa so pomagali trije dečki, ki so mu prinesli čarobne zvončke. Ko je na njih zaigral, je to privabilo njegovo Papageno in tudi onadva sta bila končno skupaj.

Obiski opere so za nas posebno doživetje, saj tako spoznavamo drug svet, drugačen bonton in v živo doživljamo glasbena dela, kar ostane zapisano v spominu in srcu.

Zala Cunk, 7. b