9. maja bomo praznovali dan Evrope. To je dan, ko obeležujemo konec 2 sv. vojne v Evropi. Poleg tega praznujemo mir in enotnost v Evropi. Ta dan obeležujemo obletnico Schumanove deklaracije. Francoski zunanji minister Robert Schuman je v govoru v Parizu leta 1950 predlagal novo obliko političnega sodelovanja v Evropi, ki bi zagotavljala trajni mir med evropskimi narodi. Zavzel se je za oblikovanje evropske institucije, ki bi skrbela za skupno upravljanje industrije premoga in jekla. Pogodbo o ustanovitvi takšne institucije so podpisali naslednje leto. Schumanov predlog šteje za začetek povezovanja držav v Evropsko unijo.

V četrtek, 5. 5. 2016, smo imeli tehniški dan, v okviru le-tega so vsi učenci naše šole raziskovali Irsko, Litvo in Švedsko ter pripravljali izdelke za osrednjo prireditev ob dnevu Evrope, ki bo v ponedeljek, 9. 5. 2016, na Grajski pristavi v Ormožu.

V tednu Evrope (od torka, 3. 5. 2016, do ponedeljka, 9. 5. 2016), ima šolska kuhinja v načrtu prav posebna – »evropska« kosila.

Vsi učenci naše šole si bodo v ponedeljek, 9. 5. 2016, v okviru pouka ogledali stojnice na Grajski pristavi.

Vljudno vabljeni, da se nam ob prazniku vseh Evropejcev v ponedeljek, 9. maja, od 10. do 12. ure pridružite na Grajski pristavi.

vabilo1

vabilo2