Na OŠ Ormož smo se ob Tednu otroka, ki poteka pod sloganom Povabimo sonce v šolo odločili, da bomo izpeljali nekaj aktivnosti, ki bodo naše mlade bogatile na drugačen način. Sončnim žarkom smo odgrnili zavese in jim pustili, da nam ogrejejo naša srca. Vsak nosi svoj žarek v sebi in želimo si, da ga ne bi hranil samo zase. Naši najmlajši ( 1. in 2. razred) so povabili starejše učence (9. in 8. razred) na obisk.

1. in 9. razred sta s skupnimi močmi sprostila svojo domišljijo in ustvarila resnično hvale vredne izdelke iz jesenskih plodov. Tetka Jesen ponosno straži v starem delu šole, pomagajo pa ji različni pomočniki, ki so plod spretnih prstkov in prstov naših malih in velikih junakov.

2. in 8. razred pa sta svoje druženje bogatila na matematičnem področju. Na igriv način so mlajši pod budnim očesom starejših urili svoje spretnosti kot nadebudni matematiki. Oboji so zavzeto izpolnili svojo nalogo in se neizmerno veselili ob uspehu. Čutiti je bilo veliko zadovoljstvo, sproščenost in medsebojno naklonjenost.