OGLED (KROS)

V ponedeljek smo se sprehodili grajski v park. Tam smo si ogledali medobčinski kros. Navijali smo in stiskali pesti za naše tekače. Po eni uri gledanja in navijanja smo se odpravili nazaj v šolo, kjer smo imeli pouk normalno naprej po urniku.

DAN DEJAVNOSTI (DD)

V torek smo imeli dan dejavnosti. Naslov tega dne je bil: Ljudsko izročilo. Najprej smo šli v 5. b razred, kjer smo se razdelili v 4 skupine (2 skupini iz a. razreda in 2 skupini iz b. razreda). Prva skupina, v kateri sem bila tudi jaz, se je najprej odpravila v plesno učilnico. Tam smo se naučili ples: »Dere sen jaz mali bija«. Potem smo se odpravili nazaj v razred in naredili velik plakat. Lepili smo in rezali ter dokončali tisto kar je že prejšnja skupina začela. Plakat je govoril o ljudskih izročilih, kot so: ples, glasba, glasbila, igre, kultura in izštevanke. Kmalu potem smo se odpravili v telovadnico in se igrali igre, ki so bile nekoč zelo priljubljene. Najbolj smo se vživeli in zabavali v igri: Poplava, letalo. Šli smo nazaj v učilnico in ponovili vse pesmi za naslednji dan, da smo se pripravili na nastop. Še pred začetkom tega dne, torej pred malico, so prišli na našo šolo tuji gostje projekta Erasmus plus. Pripravili smo jim prireditev in jim tako predstavili našo deželo Slovenijo.

DOM STAREJŠIH OBČANOV

V sredo smo se ob 12. uri odpravili v Dom starejših občanov. Zapeli smo jim dve pesmi, in sicer: Ko si srečen in Čebelice. Naše ubrano petje so na harmoniko spremljali naši sošolci, ki obiskujejo glasbeno šolo. Starejši občani so nam navdušeno ploskali, ko smo odpeli. Medicinske sestre so nam prinesle bombone, vsi smo jih bili zelo veseli. Potem smo se nameravali odpraviti še v Mestno grabo, da bi se preizkusili v igri košarke, ampak ni bilo časa in šli smo nazaj v šolo.

ORIETACIJSKI POHOD

V četrtek smo se takoj po malici odpravili  v gozd na Hajndl. Tam smo se 4. in 5. razredi razdelili v 11 skupin. Vsaka skupina je začela 3 minute za skupino pred njo, da smo lahko med sabo nemoteno tekmovali. Iskali smo vprašanja in na njih odgovarjali. Ko smo vsi prišli na cilj, smo pojedli to, kar smo si prinesli od doma in se nato odpravili v Mestno grabo. Tam je učitelj Aleksander Šterman povedal rezultate in razglasil zmagovalno skupino.

PIKNIK

V petek, prvo šolsko uro, smo imeli piknik kar v učilnici, ker je zunaj bilo grdo vreme. Prinesli smo si: košare, volnene odeje, prtičke, lončke, sladkarije … Posedli smo se na tla, se sladkali in poslušali glasbo. Pojedli smo toliko vsega, da nam pozneje šolska malica ni preveč teknila.

Teden otroka nam je bil zelo všeč, saj cel teden nismo dobivali domače naloge in učiteljica ni spraševala nobenega predmeta, zraven tega pa smo si vsak dan popestrili z raznimi dejavnostmi.

Zapisala: Maša Murad, 5. a