Ormoški planinci smo se na naš zadnji izlet v tem šolskem letu odpravili v soboto, 12. 5. 2018. Prehodili smo pot po Golteh in se povzpeli tudi na najvišji vrh planote, Boskovec.

Tokrat smo potovali z avtobusom. Nabralo se nas je kar 54 udeležencev iz treh občin, Ormoža, Središča ob Dravi in Svetega Tomaža. Med vožnjo smo se nekaj malega naučili ob kvizu in tako dokaj hitro prišli do najvišje ležečega alpskega parka v Evropi. Pot smo nadaljevali peš, malo po cesti,  malo po smučišču in tudi po gozdu. Med potjo smo si ogledali nekaj kraških brezen, v katerih je še zmeraj sneg in prečkali dve planini, na katerih pa še ni živine, saj sta bili do pred kratkim še zasneženi. Med spustom z najvišjega vrha, Boskovca, je začelo v daljavi grmeti in rahlo deževati. Ko nas je od koče ločilo samo še nekaj deset metrov, pa se je vsula še toča in močan dež. V koči smo se nato okrepčali in nekateri tudi posušili, pa tudi dež je dokaj hitro ponehal.

Pred povratkom domov smo si ogledali še Ledenico in Alpski vrt. Sledila je samo še pot domov in tako smo malo po 19. uri prišli nazaj v Ormož.

Stanka Hebar,

mentorica planinskega krožka