ODPRTJE RAZSTAVE OTROK Z NASLOVOM

   NA KRILIH UMETNOSTI,

Bela dvorana GRAJSKE PRISTAVE, 4. 6. 2019

Likovna umetnost predstavlja umetnostni razvoj. Predstavlja razvoj otrok. Razvija otrokovo kreativnost, domišljijo, likovni čut in motorične spretnosti. Spodbuja spontano izražanje in spoznavanje likovnih vsebin preko domišljijskega in realnega sveta. Skozi različne načine likovnega izražanja vodi otroka od zunanjega k notranjemu, likovnemu svetu  in ga spodbuja k lastni interpretaciji.
Likovno ustvarjanje je vedno praznik za oči, kadar otroci izražajo svojo kreativnost na tem področju.  Tako so učenci 4.b razreda razvijali svojo kreativnost in ustvarjali po predlogi opusa slik Franceta Slane – Ribe.
V čudovitem prostoru, ki prav je prav dišalo po umetnosti in umetnikih, so učenci in starši ter gostje  prisostvovali odprtju razstave z naslovom Na krilih Umetnosti.
Pri tem je potrebno omeniti zelo dobro sodelovanje z Muzejem ter zelo estetsko pripravljeno razstavo otroških del kustosinje gospe Nevenke Korpič.
 
France Slana pravi:
»Morje me je zaznamovalo že v otroštvu, do dvanajstega leta smo namreč z družino živeli v Splitu. Mulci smo se bosi potepali vse dneve ob morju …«
 
Pripravila mag. Mateja Meško
Galerija umetniških del otrok: