Konec aprila, v soboto tik pred počitnicami, smo se mladi planinci iz Ormoža in okolice odpravili na Primorsko, natančneje v severni del Čičarije. Naš cilj je bil tako imenovan primorski Triglav, ki nosi ime Slavnik.

Pot z avtobusom je bila kar dolga, vendar smo si jo krajšali s klepetanjem in aktivnim sodelovanjem v kvizu. Z avtoceste, ki pelje proti morju, smo zavili v Kozini, kjer so nas pričakali trije domačini, s katerimi smo bili dogovorjeni za vodenje na našem pohodu. Domačini so nas seznanili z veliko zanimivostmi ob poti, predvsem naš vodnik, ki so ga vsi klicali ¨Ježek¨, je bil prava enciklopedija najrazličnejših znanj od botanike do zgodovine.

Vrh smo vsi uspešno osvojili, čeprav je nekatere dajalo pomanjkanje kondicije, spet drugi pa so je imeli še preveč. Naš pogled z vrha Slavnika je pritegnilo morje, žal pa zaradi oblačnosti razgled ni bil tako širok, kot ga opisujejo. Na žalost so se z juga začeli valiti temni oblaki, tako da smo se kar hitro odpravili nazaj v dolino.

Ob poti nazaj smo si v Vrhniki ogledali še izvir Ljubljanice, ki nosi ime Močilnik. Občudovali smo vodo, ki je pritekala iz najrazličnejših lukenj, in si obenem samo predstavljali, kako bi izgledalo vse skupaj ob močnejšem deževju.

Ob poti domov smo se v Trojanah okrepčali še s sladoledom in krofi ter se ob predvidenem času vrnili v Ormož.

 

Mentorica planinskega krožka:

Stanka Hebar prof.

IMG_4469 IMG_4491 IMG_4497 IMG_4499 IMG_4510 IMG_4516 IMG_4543