1. DAN – 25. 10. 2023

V sredo, 25.10.2023, smo prišli v šolo, šli na malico in se z avtobusom odpravili v šolo v naravi. Varno smo prispeli v Dom Škorpijon. Tam so nas prijazno sprejeli. Pred kosilom smo šli do bližnjega gozda in nabrali en zaboj kostanjev. Tu je res ogromno kostanjev. Nato smo se razdelili po sobah, postlali postelje, pospravili oblačila. Sledilo je okusno kosilo. Potem smo se odpravili na pohod. Šli smo do Žavcarjevega vrha. Ko smo se vrnili s pohoda, je sledila večerja. Jedli smo hamburgerje. Po večerji smo imeli malce odmora za druženje in igranje. Nato je sledilo še opazovanje zvezd in športne igre.

Zapisali: Martin, Ema H., Sofija, Kiara in Sofija


2. DAN – 26. 10. 2023

Prebudili smo se v sončno jutro. Pojedli smo slasten zajtrk in se odpravili ven. Šli smo do avstrijsko – slovenske meje. Videli smo mejne kamne in slišali veliko zanimivosti o sosedi Avstriji. Po pohodu smo pojedli malico na prostem in šli jahat konje. Jahanje je bila prava zabavna dogodivščina. Dovolili so nam, da smo konje lahko božali in krtačili. Na njihovem ranču, Ranču Škorpijon, imajo še veliko drugih živali: vietnamske pujse, račke, koze, ovčko, zajčka, purana in mačke. Tudi te smo lahko božali. Potem je sledilo kosilo. Danes smo imeli dve slavljenki, Zalo in Tijo. Malce smo se poveselili za njun praznik. Po počitku je spet sledilo delo na terenu. Delali smo bivake v gozdu in se učili zakuriti ogenj. Po večerji so sledile športne igre in peka kostanjev. Danes smo preživeli en čudovit dan v prekrasni naravi.

Zapisali: Martin, Ema h., Sofia in Sofija


3. DAN – 27. 10. 2023

Dnašnje jutro je bilo megleno in oblačno. Potrudili smo se, da nas to ni spravilo v slabo voljo. Hitro smo spakirali kovčke, pospravili sobe in se odpravili na zajtrk. Po zajtrku smo se razdelili v tri skupine in se menjavali v treh delavnicah: mikroskopiranje, soba pobega in lokostrelstvo. V delavnicah je bilo zelo zabavno in poučno.

Pred odhodom domov, bomo pojedli kosilo in se poslovili od prijaznih učiteljev in ostalih zaposlenih v Domu Škorpijon ter se jim zahvalili za vso skrb in trud. Čeprav smo se imeli odlično, smo veseli, da gremo domov in čim prej objamemo naše najbližje.