Mesec: FEBRUAR
teden: 6.2. – 10. 2. 2023
Številka ob jedi označuje alergen. Seznam alergenov je v tabeli pod jedilnikom
Ponedeljek | |
Zajtrk | Polnozrnati kruh (1), mesni namaz (3,7), rezina paprike, sadni čaj. |
Malica | Žitne kroglice (1), mleko (7), hruška. |
Kosilo | Kostna juha (1,3,9), pečene perutničke, mlinci (1,3), zelena solata s korenčkom (12). |
Torek | |
Zajtrk | Mlečni riž s posipom (6,7,8), banana. |
Malica | Rženi kruh (1), kuhan pršut, rezina paradižnika, lipov čaj. (Dodatno sadje iz ŠS). |
Kosilo | Kašina juha (1,7), pečena riba (4), zelenjavni narastek (1,3,7), pečen krompir, rukola v solati (12), rdeča pesa, razredčen naravni sok. |
Sreda | |
Zajtrk | / |
Malica | / |
Kosilo | / |
Četrtek | |
Zajtrk | Kmečki kruh (1), pečeno jajce (3), sveža zelenjava, sadni čaj. |
Malica | Pariški kruh (1), džem, kisla smetana (7), bela kava (7). (Dodatno sadje iz ŠS). |
Kosilo | Kisla repa (1,7), zabeljen fižol, pečenica ali hrenovka (6), domače pecivo (1,3,7). |
Petek | |
Zajtrk | Polnozrnata štručka (1), kakav (6,7,8), mandarina. |
Malica | Graham kruh (1), poli v solati, sadje. |
Kosilo | Gobova juha z ajdovo kašo (1,7), lazanja (1,3,7), kitajsko zelje v solati (12), domači jogurt (7). |
Snovi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.
PODATKI O ALERGENIH, KI JIH MENI VSEBUJE
1. | Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira in proizvodi iz njih) |
2. | Raki in proizvodi iz njih |
3. | Jajca in proizvodi iz njih |
4. | Ribe in proizvodi iz njih |
5. | Arašidi in proizvodi iz njih |
6. | Soja in proizvodi iz soje |
7. | Mleko in izdelki iz mleka (laktoza) |
8. | Oreški (orehi, lešniki, mandeljni, ameriški orehi, pistaciji in izdelki iz njih) |
9. | Listna zelena in izdelki iz nje |
10. | Gorčično seme in proizvodi iz njega |
11. | Sezamovo seme in proizvodi iz njega |
12. | Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10mg/kg ali10mg/l glede na skupni SO2 |
13. | Volčji bob in proizvodi iz njega |
14. | Mehkužci in proizvodi iz njih |