OSTRŽKOV DAN

Lutkovna pripravnica Osnovne šole Ormož deluje že osmo leto. Sodelujejo učenci prvih in drugih razredov. Večina se z lutkami sreča prvič. Naša srečanja so namenjena spoznavanju in izdelovanju različnih vrst lutk, igram vlog, rokovanju z lutkami, prebiranju tekstov, prstnim igram.

Kljub temu da smo tako majhni in neizkušeni, smo se odločili, da bomo nastopili na Območnem srečanju lutkovnih skupin, ki je bilo v četrtek, 10. marca 2016, v Domu kulture Ormož. Dan prej smo prvič nastopili za učence naše šole. Na srečanju je nastopila Lutkovna skupina 1. letnika predšolske vzgoje Gimnazije Ormož, Lutkovna skupina Osnovne šole Središče ob Dravi, Lutkovni krožek Osnovne šole Ormož in Lutkovni krožek Osnovne šole sveti Tomaž.

Letos smo se predstavili s predstavo z naslovom Dežniki, avtorice Zdenke Golub. Gre za dogajanje iz vsakdanjega življenja. Ljudje negodujejo, da je prevroče in je potreben dež. Ko pa prične deževati, pa se ga hitro naveličajo in bi zopet radi sonce. Osrednja vloga je punčka z rumenim dežnikom, ki hodi naokrog z odprtim dežnikom, ko sije sonce ali dežuje. Zanimivost predstave je v tem, da so otroci z zaprtimi dežniki ljudje iz vsakdanjega življenja, ko pa prične deževati, pa se dežniki odprejo in se začnejo med seboj pogovarjati. Predstavo so otroci popestrili z igranjem na Orffove inštrumente.

Predstave je spremljala strokovna spremljevalka Katarina Klančnik Kocutar, s katero smo mentorji po predstavah opravili razgovor.

V lutkovni pripravnici sodelujejo: Olivia Vočanec, Miha Dogša, Tia Mesarec, Taja Arnuš, Lana Zorko, Zara Neža Potočnik, Teja Špešič, Jan Erman, Maša Rajh, Eva Pleh, Liona Dernikovič in Maruša Velnar.

Mentorica: Ksenja Šoštarič
IMG_7726

IMG_7732

IMG_7735

IMG_7736