Poučevanje, ki zapusti vtis, ni poučevanje iz glave v glavo, ampak iz srca v srce.

Howard G. Hendricks

Za nami je praznični december, v katerem so mlajši raziskovalci zelo uživali. Skupaj smo si pripravili enostavne in zanimive poskuse v stilu prazničnega in zabavnega naravoslovja. Učenci so urili ročne spretnosti, izvajali zanimive poskuse in sestavljali kemijski jelki. Svoje aktivnosti in vtise sta zapisala Jure in Lan. V galeriji pa si lahko ogledate fotografije.

Odšli smo v učilnico številka 35. Namešali smo barve, jih prelili v bučke ter sestavili kemijsko jelko. Izgledala je čudovito! Naredili smo še eno jelko in sicer iz periodnih kock. Potem smo oblikovali plastelin v obliki smrečice in števila 2017. V plastelin smo vtaknili vžigalice in jih prižgali. Ogenj se je razširil kot domine. Nato smo ga pogasili. Z jekleno volno in baterijo smo zanetili ogenj. To je enostaven način, če želiš zanetiti ogenj tudi v mokrem okolju.

                                                                                                                                 Lan, 3. b

 

Iz učilnice številka 35 smo prinesli čaše. V njih smo nalili vodo ter dodali barvo. Vse skupaj smo odnesli v učilnico 35, kjer nas je čakala sestavljena jelka iz stojala z bučkami. Različne barve smo prelili v bučke. Nastala je zelo lepa kemijska jelka. Naslednji dan smo sestavljali periodno jelko. Lan in Jaka sta podajala periodne kocke, ostali pa smo zlagali jelko. Naredili smo tudi iskrice iz jeklene volne in baterije (9 V). Naredili smo tudi ogenj iz vžigalic, ki smo jih v plastelin namestili v obliki jelke in števila 2017. Vse to je izgledalo čudovito, mi pa smo se ob tem zabavali. Zato se lahko zahvalimo učiteljici Nataši Rizman Herga.

                                                                                                                                 Jure, 3. b