KULTURNI DAN – KNJIGA

Dan pred kulturnim praznikom smo na OŠ Ormož pripravili kulturni dan – Knjiga. Učenci 1. VIO so bili pri delu kreativni in delavni, nastale so zanimive zgodbe in izdelki. Spodnji zapisi učencev predstavljajo njihovo delo v tem dnevu.
Danes smo šli gledat proslavo ob dnevu kulture. Učenci naše šole so pripravili zgodbo o Urški iz knjige Povodni mož. Ko smo se vrnili v šolo, smo se pogovarjali o tem, kaj se je na proslavi dogajalo. Delo smo nadaljevali tako, da smo si pogledali zgodbo o Mačku Muriju, poslušali njegovo pesem in ustvarjali majhno knjigico o Mačku Muriju. Ta dan mi je bil zelo všeč, kajti naredili smo zelo lepe knjigice.
                                 (Julia Gašparič, 1.a)

Danes smo imeli proslavo. Prisluhnili smo slovenski himni – Zdravljici, ostalim pesmim in videli zgodbo o Povodnem možu. Delo smo nadaljevali v razredu, kjer smo pisali in risali o Francetu Prešernu. Učiteljica nam je pripravila pobarvanke o Francetu Prešernu. Današnji dan nam je bil všeč, ker smo se o Francetu Prešernu naučili nekaj novega.
(Tia Pevec, Tina Kosi, Zala Kolarič, 2.a)

Tudi tretji razredi smo prišli zjutraj v razred in smo takoj odšli v kulturni dom. Tam smo si ogledali proslavo, med drugim tudi predstavitev Povodnega moža. Nato smo si oprali roke in smo šli na malico. Po odmoru smo brali pravljice in prepesnili slovenske ljudske pesmi. Na koncu so učenci predstavili svoje izdelke.
(Teja Špešič, 3.a)

Zapisala: mag. Maja Korban Črnjavič, vodja KD za 1. VIO