V tednu otroka 4. oktobra obeležujemo tudi svetovni dan varstva živali. Ob tej priložnosti smo se prvič v letošnjem šolskem letu srečali tudi živaloljubci, ki se družimo pri Živalovarstvenem krožku. Izbrali smo vsebino, ki so si jo zaželeli učenci sami – da bi lahko v šolo pripeljali svoje hišne ljubljenčke. Tako se nas je zbralo lepo število, med nami pa so bili 3 kunci, 3 hrčki, bradata agama, nekaj paličnjakov in dva želvaka. V goste smo povabili tudi čisto posebnega ljubljenčka – hišnega ježka, ki nam ga je predstavila njegova lastnica, gospa Nevenka Korpič Lesjak.

Ob prijetnem druženju z ljubkimi štirinožci smo poudarili, da se je pred nakupom določene živalske vrste potrebno o njej temeljito poučiti, pripraviti družinski sestanek in zbrati pozitivna mnenja cele družine. Le tako se bo ljubljenček v našem domu počutil lepo, mi pa bomo uživali v njegovi družbi.

NAPOVEDNIK PRIHODNJIH SREČANJ:

Na prvem srečanju nismo mogli gostiti hkrati še muc in psov, zato že konec oktobra – v krompirjevih počitnicah – načrtujemo tudi tradicionalno »Kužkovanje«, ko bodo učenci lahko (seveda v spremstvu staršev) pripeljali svoje kužke. Obeta se zanimivo druženje s čisto pravo tekmo v poslušnosti.

Zadnji teden v oktobru bomo obiskali tudi razstavo malih pasemskih živali, ki bo potekala v Ormožu, ker pa me učenci vedno znova lepo prosijo, da bi imeli kdaj tudi samo »mačje« druženje, z veseljem obljubljam, da bomo v tem šolskem letu ustregli tudi tem željam. Naša srečanja so po dogovoru. Večinoma eno dopoldne v vsakih krajših počitnicah, ob določenih sobotah ter kakšno popoldne po pouku.

Mentorica krožka: Tina Zadravec