Prvi teden v oktobru je pripadal našemu najljubšemu tednu – tednu OTROKA. V ta namen smo v torek, 2. oktobra, učenci Osnovne šole Ormož uradno sprejeli naše najmlajše – prvošolčke v skupnost učencev OŠ Ormož. Zjutraj smo se vsi učenci Osnovne šole Ormož zbrali v kulturnem domu, kjer smo si najprej ogledali predstavo, ki nam jo je pripravilo Društvo za boljši svet. V predstavi so nam predstavili, kako se je šolstvo spreminjalo skozi zgodovino, in to na nam zabaven način.
Po predstavi smo nadaljevali s programom za sprejem prvošolčkov. Učenci 9. a in b razreda smo pomagali našim najmlajšim stopiti na oder in jih uradno sprejeli v skupnost učencev Osnovne šole Ormož. Prebrali smo jim spodbudno pismo ter jim povedali, da jih želimo sprejeti. Pripadnost naši šolski skupnosti pa so morali prvošolčki nekako potrditi. Povedati so morali posebno zaobljubo:

Danes vam obljubljamo,
da bomo pridni in se bomo lepo obnašali,
da bomo delili veselje,
da bomo spoštovali vse ljudi okoli sebe,
da bomo dobri prijatelji,
da bomo uporabljali besedi prosim in hvala,
da se bomo trudili dobro opraviti svoje naloge,
da bomo ponosni na svoje uspehe,
da se ne bomo pretepali,
da se bomo radi igrali s prijatelji,
da bomo ponosni na svojo šolo.

Po povedani zaobljubi so bili vsi prvošolčki uradno sprejeti v skupnost učencev Osnovne šole Ormož! Devetošolci smo jim za nagrado tudi podarili vetrnice z namenom, da jim dajo novih moči, da se bodo v šoli imeli radi in se bodo učili z veseljem.

Po zaključni prireditvi smo se vsi učenci in veseli prvošolčki z vetrnicami v rokah odpravili nazaj v šolo in nadaljevali veseli dan dejavnosti v tednu otroka.

IZA KORPAR in NIKA NOVAK,

predsednica in podpredsednica skupnosti učencev Osnove šole Ormož