Lutkovna skupina OŠ Ormož se je 21. 3. 2019 predstavila na srečanju lutkovnih skupin – Ostržkov dan. Srečanje je potekalo v Domu kulture Ormož pod organizacijo Javnega sklada republike Slovenije  za kulturne dejavnosti. Na srečanju se je predstavilo šest lutkovnih iger iz različnih šol občine Ormož.

Lutkovno skupino OŠ Ormož sestavljajo učenci od 4. do 9 razreda. Lutkarji radi obiskujejo vaje, saj so pri oblikovanju lutkovne predstave aktivni. Na začetku izberemo zgodbo, ki bi jo igrali, nato besedilo preoblikujemo tako, da odgovarja lutkarjem, sledi izdelava lutk in scene, kjer lutkarji vnašajo svoje poglede, ideje in zamisli o videzu lutke, sledi vaja animacije lutke, izbira glasbe in izbiranje luči. Vsak posameznik v skupini dodaja svoje lutkovne delčke, ki jih na koncu sestavimo v mozaik – v lutkovno igro.

 

Predstava avtorice dr. Marije Švajncer ima naslov Kdo je ukradel pametne telefone? Pametni telefoni so del našega vsakdanjega življenja. Brez njih si niti več ne znamo predstavljati sveta okoli sebe. Telefoni nas spremljajo vsepovsod – doma, na sprehodu, na obisku, pri babici in dedku in tudi v šoli. Kaj pa se zgodi s telefoni, če jih uporabljamo v razredu kljub šolskim prepovedim?

 

Predstave si je ogledala strokovna spremljevalka ga. Mojca Redjko, ki je lutkarje in lutkovno igro pohvalila.

Zapisali mentorici lutkovnega krožka:

mag. Maja Korban Črnjavič,

Urška Stanko, prof.