E K O   D A N

 

V sredo, 22. 4. 2020, so učenci od 1. do 9. razreda,  imeli EKO dan na daljavo,

saj je 22. 4. 2020 DAN ZEMLJE.

Dan Zemlje je letni dogodek, ki se praznuje 22. aprila, ko se odvijajo dogodki za osveščanje glede varovanja okolja na Zemlji. Praznovanje se je prvič organiziralo 1970 leta in ga zdaj koordinira globalna mreža Dneva Zemlje. Dogodek vsakoletno praznujejo v več kot 192 državah.
https://www.youtube.com/watch?v=ycyGZV1eWyI
V uvodu dneva so si učenci pogledali oddajo Mali šef Slovenije ali film: Žejni svet. https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=u24apoMYhLZUWFYpoVs4R1Li  
 
Delo učencev je bilo razdeljeno na tri vzgojno izobraževalna obdobja. Učitelji so delo prilagodili starostni stopnji otrok. Vsa navodila so učenci dobili v spletnih učilnicah.
V 1.VIO so učenci vso delo opravljali s pomočjo staršev. Lotili so se priprava kompotov, smoothiev, čajev,  enostavnih namazov, sadnih solat,… Učiteljice so se potrudile in učencem pripravile predloge za  pripravo jedi,  ki so primerne njihovi starosti. Učenci so naredili prave umetnine. Seveda so svoje umetnine poimenovali: sadna solata vijolični svet, antivirusni smuti, čarobni bananin smuti (1. a).
V 2. VIO so učenci pripravljali zdrave malice. Uporabili so sestavine, ki so jih našli doma. Upoštevali so prehransko piramido, za zdravo malico.
V 3. VIO so se lotili priprave kosila. S tem so staršem olajšali delo doma. Nastale so prave umetnine od juh , do glavne jedi in na koncu še sladica.
Dan je zelo uspel, kar lahko vidite po poslanih dokazih na naši facebook strani. Vsi učenci so bili delavni, ustvarjalni, inovativni in na svoje izdelke seveda zelo ponosni. Želijo si še več takih dni.

[button link=”http://osormoz.si/files/2020/04/Smooti-Meta-1.pdf” icon=”file-o” color=”red”]Smooti – Meta[/button]

[button link=”http://osormoz.si/files/2020/04/EKO-DAN-Neža-1.pdf” icon=”file-o” color=”orange”]EKO DAN – Neža Horvat 3. b[/button]