Na naši šoli ima mednarodno sodelovanje na številnih področjih  že dolgoletno tradicijo. Tokrat nas je k sodelovanju  povabil predstavnik Društva Slovencev Južnega Banata Logarska dolina iz  Pančeva, v Republiki Srbiji.

Društvo Slovencev Južnega Banata Logarska dolina je 19.11.2014  v Kulturnem centru  Pančeva organiziralo predstavitev, posvečeno našemu  mestu in naši šoli. Na predstavitev so povabili predstavnike OŠ Ormož, Občine Ormož, Obrtne zbornice in Turistično informacijskega centra iz Ormoža. Povabilu so se prijazno odzvali predstavniki Obrtne zbornice Ormož in k predstavitvi prispevali z izdelki, značilnimi za naš kraj ter pokazali pripravljenost, da se skupaj z nami udeležijo predstavitve, posvečene Ormožu v Pančevu. Poleg predstavitve Obrtne zbornice in Osnovne šole Ormož smo v okviru vzporednih aktivnosti na delovnih srečanjih iskali tudi možnosti za sodelovanje naše lokalne skupnosti in Društva Slovencev Južnega Banata Logarska dolina ter lokalne skupnosti Pančevo in Kovin.

V četrtek, 20.11. 2014, smo predstavniki Osnovne šole Ormož doživeli ganljivo dobrodošlico na Osnovni šoli Đura Jakšič v Kovinu. Po uradnem pozdravu, predstavitvi Osnovne šole Ormož in pogovorih o prihodnjem sodelovanju, smo si ogledali še njihove prostore.

Sledilo je srečanje z županom  in drugimi predstavniki lokalne skupnosti mesta Kovin , kjer smo v delovnih razgovorih iskali možnosti sodelovanja obeh šol in občin. Ker srečanje  predstavlja izmenjavo bogastva različnih kultur, obenem pa  nakazuje možnost širšega sodelovanja na različnih področjih, med drugim tudi na področju turizma, šolstva in gospodarstva, smo predstavnike obeh občin povabili  na delovno srečanje v Ormož ob Dnevu Evrope, 9.5.2015.