Lutkovna pripravnica Osnovne šole Ormož deluje že sedmo leto. Sodelujejo učenci prvih in drugih razredov. Večina se je z lutkami srečala prvič.

Kljub temu, da smo tako majhni in neizkušeni, smo se odločili, da bomo nastopili na Območnem srečanju lutkovnih skupin, ki je bilo v četrtek, 12.marca 2015, v Domu kulture Ormož. Poleg naše smo si ogledali še tri lutkovne predstave, in sicer Poredni robot Lutkovne skupine naše šole, Zaljubljeni zmaj Lutkovne skupine Osnovne šole Središče ob Dravi in Zajček išče mamo Lutkovnega krožka Osnovne Šole Sveti Tomaž.

Naša lutkovna pripravnica se je predstavila s predstavo z naslovom Pajkec Ogabek, avtorice Diane Amft. Spoznavali smo pajke in ugotovili, da niti niso tako grde in odvratne živali, ki bi se jih morali bati. Tudi pajek Ogabek v predstavi išče odgovore na to, zakaj se jih ljudje bojimo. Izdelali smo lutke iz starih nogavic, pri čemer nam je pomagala učiteljica Stanka Hebar, za sceno pa smo uporabili kar predmete iz našega okolja. Lutkovno predstavo smo popestrili z glasbeno spremljavo na Orffova glasbila. Otroci ob igranju improvizirajo, sami dodajajo in dopolnjujejo tekst, kar daje zgodbi še posebno vrednost. Upamo, da so naši gledalci spoznali, da se pajkov res ni treba bati in kričati, ko jih vidimo, ampak jih je treba pustiti v njihovi pajčevini.

Predstave je spremljala strokovna spremljevalka Katarina Klančnik Kocutar, s katero smo mentorji po predstavah opravili razgovor.

V lutkovno pripravnico so vključene učenke: Žana Vizjak, Neja Štih, Michelle Jeannine Göbel Fridrih, Eva Pleh, Alja Vizjak, Tia Mesarec, Lana Zorko, Pia Škorjanec, Sara Lesjak, Neža Kralj, Maja Pintarič.

Mentorica: Ksenja Šoštarič

DSC09516 DSC09521 DSC09525 DSC09531