V četrtek, 10.12.2015, smo se učenci šestega razreda OŠ Ormož in učenci OŠ Stanka Vraza odpravili na Pokljuko. Najprej smo se izpred OŠ Ormož peš odpravili do OŠ Stanka Vraza, saj so nas povabili, da se jim pridružimo pri ogledu biatlonske tekme na 10 km na Pokljuki.

Ko smo se odpravili na avtobus, smo posedli, kjer smo želeli. Na poti do Pokljuke smo se z učenci iz OŠ Stanka Vraza pogovarjali o biatlonu, dokler nam učitelji niso razdelili delovnih listov. Na delovnih listih je bil zemljevid, na katerem smo morali označiti pot, po kateri smo se peljali. Da bi nam čas hitreje minil in da bi bolje spoznali pravila biatlona ter našo domovino, smo na delovnem listu reševali križanko.

Ko smo prispeli na Pokljuko, smo si oblekli smučarske hlače. Nato smo se odpravili k vhodu, kjer sta nam razredničarki razdelili vstopnice in majhne zastave. Odšli smo proti tribunam. Tam smo počakali, da se tekma začne. Med čakanjem smo se okrepčali. Po dolgem čakanju se je tekma začela. Navijali smo za naših 5 tekmovalcev. Slovenski tekmovalci so bili Jakov Fak, Klemen Bauer, Rok Tršan, Miha Dovžan in Lenart Oblak. Bilo je zelo napeto. Na ves glas smo kričali, mahali z zastavami, trobili s plastičnimi trobentami in navijali za naše tekmovalce. Na koncu je Klemen Bauer dosegel 11. mesto, Jakov Fak 36. mesto, za ostale 3 tekmovalce pa nismo uspeli videti rezultatov. Na vse naše biatlonce smo lahko zelo ponosni.

Ko smo se vračali nazaj na avtobus, smo se kepali. Na avtobusu se je slišal samo smeh. Imeli smo se zelo lepo in menimo, da smo lahko zelo ponosni na naše biatlonce. Doživeli smo zelo prijetno izkušnjo in upamo, da bomo še kdaj ponovili ta dan.

Nuša Ciglar, Tina Štuhec, Zala Jurkovič, Vanesa Šuen 6. a, b