Slogovci ne znamo biti pri miru, zato smo migali tudi med jesenskimi počitnicami. V velikem številu smo se zbrali v sredo, 2. novembra 2016, na žogariji. Naslov naše delavnice pove, da smo pri miganju uporabljali žogo. Igrali smo mini rokomet, med dvema ognjema in mali nogomet. Naši najmlajši so se seznanili z elementarnimi oblikami teh iger.

V četrtek, 3. novembra 2016, se nam je pridružila trenerka twirlinga in nam ob glasbeni podlagi predstavila plesno, akrobatsko, gimnastične elemente v povezavi z rekvizitom, twirling palico. Sprva smo obnovili in nadgradili naše akrobatsko znanje in vsemu dodali še spretnostno vihtenje palice. Dodana vrednost na delavnici so bili naši štirje fantje, ki so s svojo prisotnostjo popestrili dopoldan v športni dvorani.

Borbeno smo bili razpoloženi na zadnji dan počitnic, ko smo medse povabili kickboxarje. Dvema starostnima skupinama posebej so trener in 3 predstavniki pokazali elemente kickboxinga. Vsak element, postavitev telesa in določeno gibanje smo sodelujoči preizkusili. Na koncu smo se podali v borbo z vso bojno opremo in pridobljenim znanjem.

Twirling in kickboxing delavnica sta bili pripravljeni kot predstavitev športa, ki je manj poznan. Predstavniki teh klubov so izkoristili priložnost in povabili naše učence na svoje treninge v okviru klubov.

Glede na številčen odziv slogovcev na delavnice v jesenskih počitnicah se že veselimo naslednjih.

Simona Brumen,

koordinatorica ZŽS