Učenci, ki obiskujejo Živalovarstveni krožek, povedo, da si najbolj želijo srečanja z živalmi in so zato najbolj srečni, ko h krožku pripeljem kakšen »kosmat« obisk. Tako smo v tem šolskem letu gostili Moniko Kojc, ki je že naša stara znanka, zato je z veseljem na šolo ponovno pripeljala svoje kače, bradato agamo, gekone, tokrat pa tudi morskega prašička. Učenci so premagovali strah in predsodke pred kačami in ugotovili, da so hladnokrvne lepotice vse prej kot strašljiva nevarnost, saj se dajo krasno crkljati.

V mesecu februarju nas je obiskala predstavnica Društva za zaščito živali Pomurja Mirjana Mulec, ki si je s svojo dobrodelnostjo lani prislužila laskavi naziv »Pomurka leta 2016«, našim učencem pa je predstavila problematiko rejnih živali. Dogovorili smo se, da nas bo v prvomajskih počitnicah popeljala v Pomurje na ogled rešenih krav, ki uživajo življenje, kakršnega si rejne živali tudi zaslužijo.

Prvi spomladanski dan pa smo se zabavali na šolski zelenici, saj so nas skupaj z vzrediteljico Petro Pleh obiskali trije navihani mladiči aljaškega malamuta, ob katerih so se otroci in vsi mimoidoči povsem raznežili. Petra Pleh se na naše povabilo vselej prijazno odzove, kot ormoška kinologinja pa učencem vselej postreže z nasveti o pravilnem ravnanju s psi. Tudi z njo smo skovali načrte za prihajajoče mesece, saj načrtujemo še eno »kužkovanje«, ko bodo učenci skupaj s starši lahko v šolo pripeljali svojega psa.

Najbolj zagrizeni mladi »živalocarji« se dobivamo vsak ponedeljek 6. uro, za ostale, ki jih ovira zaseden urnik, pa organiziramo tudi priložnostne delavnice.

V soboto, 1. aprila, bomo tako imeli konjeniški dan, ko bomo pred šolo gostili konjenike iz društva Kočijaž iz Loperšic, učenci pa se bodo lahko po Ormožu popeljali s kočijo ter sedli v sedlo.

Tina Zadravec, mentorica