Srečanje lutkovnih skupin

 

Pod okriljem Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, območne izpostave Ormož, je v četrtek, 21. 3. 2019, potekalo srečanje lutkovnih skupin. Predstavili smo se Lutkovna pripravnica Osnovne šole Ormož, Lutkovna skupina Osnovne šole Ormož, Lutkovna skupina Osnovne šole Miklavž pri Ormožu, Lutkovna skupina Osnovne šole Kog, Lutkovna skupina Osnovne šole središče ob Dravi in Lutkovni krožek Osnovne šole sveti Tomaž.

Lutkovno srečanje je spremljala strokovna spremljevalka Mojca Redjko, ki je ob koncu srečanja pohvalila naše delo z učenci in ohranjanje lutkarstva v osnovni šoli.

Predstavili smo  se z zgodbo Matta Buckingama Srečna Suzana. Lutkarjem je bila zgodba zelo blizu, saj govori o prijateljstvu. Vsak izmed nas je že kdaj občutil, kako je, ko ostaneš sam, si izgubljen, te je strah in nate prežijo različne nevarnosti. Spoznali smo, da ta občutek ni prijeten, zato so se učenci lažje poistovetili z vlogo Suzane, ki skozi zgodbo išče svoje prijateljice. Naš velik izziv so letos senčne lutke, s katerimi se srečujemo prvič. Bilo je potrebno veliko vaj in igre s sencami, da smo spoznali zakonitosti senc in svetlobe. Za glasbeno spremljavo so lutkarji poskrbeli sami z igranjem na Orffova glasbila in glasbila, ki smo si jih naredili sami, ter z njimi ustvarjali različne zvoke

V predstavi so nastopali:

Maruša Juršič, Timotej Pintarič Perša, Luka Naj Tušek, Maik Prijol, Leni Majhen, Aneja Veldin, Rene Plohl, Jaka Jančar.

 

Zapisala mentorica:

Ksenja Šoštarič, dipl.vzg.