1. 4. 2019 smo imeli v Domu kulture Ormož večer, ki smo ga posvetili kulturnemu dogajanju.
64 učenk in učencev  od 1. do 9. razreda  nam je pričaralo čudovit večer, kjer smo bili priča petju, plesu, gledališkemu igranju in lutkovni uprizoritvi. Povezovalca večera sta bila Lan Žalar in Marijan Borovičkić.
Najprej so se nam predstavili najmlajši učenci, ki obiskujejo lutkovno pripravnico. Predstavili so se z zgodbo Matta Buckingama Srečna Suzana. Suzana nas je s pomočjo senčnih lutk popeljala v morje. Lutkarjem je bila zgodba zelo blizu, saj govori o prijateljstvu.
Sledila je lutkovna predstava učencev od 4. do 9. razreda avtorice Marije Švajncer, z naslovom Kdo je ukradel pametne telefone? Lutkarji so se preizkusili v dveh vlogah in sicer kot lutkarji in kot gledališki igralci. Predstavljali so temo, ki je mladim posebno blizu.
Kot zadnje dejanje kulturnega večera je sledila uprizoritev muzikala, pri katerem so moči združili učenci treh interesnih dejavnosti – mlajše in starejše gledališke skupine ter starejše plesne skupine. Predstavili so se z Zvezdico zaspanko in nas popeljali v domišljijski svet med nebom in Zemljo.
Zahvala velja vsem nastopajočim, saj so s svojim nastopom dokazali, da zmorejo veliko, kakor tudi mentoricam Ksenji Šoštarič, Urški Stanko, Maji Korban Črnjavič, Katji Bencak, Aleksandri Kociper, Sanji Miškovič in Alenki Šalamon. Za vso brezhibno tehnično podporo je poskrbel Igor Kaučič.
 
Zapisala:
mag. Maja Korban Črnjavič,
vodja kulturnega večera