V sredo, 4. 3. 2020, smo z učenci 1., 2. in 3. razreda  izvedli tehniški dan- izdelava izdelka. Po predstavitvi izdelkov  so bili učenci seznanjeni s postopki in načini izdelave. Temeljito  jim je bil predstavljen  varnostni načrt dela. Najprej so si  pripravili materiale za delo in po predstavljenih postopkih so izdelovali  načrtovane izdelke.
Dan je potekal v sproščenem vzdušju in delovni klimi. Za kratek čas smo poskrbeli tudi za naše zdravje, saj smo se odpravili na šolsko igrišče, da smo se razgibali in nadihali svežega zraka. Tako je delo po oddihu lažje steklo. Nastali so prečudoviti izdelki, igrače in igre, ki so jih otroci igrali nekoč.
Na koncu dneva smo opravili evalvacijo dejavnosti . Učenci so lahko izrazili občutja o takšnem načinu dela. Po slišanem lahko mirno rečemo, da je bil dan uspešen. Vsi so uživali, se veliko novega naučili in v veliki meri tudi nadgradili svoje znanje. Zanimivo jih je bilo opazovati, kako spretni znajo biti njihovi prstki in kako dobro se znajdejo v določenih situacijah.
Danica Rižnar, prof.